Tukea omannäköisen työuran kehittämiseen - case Fennia
LYHYESTI:
Fennian tavoitteena kehittää osaajien ura-ajattelua toimintaympäristön ja osaamisvaatimusten muuttuessa nopeasti.
Workday Designers suunnitteli ja toteutti valmennuksen, joka haastoi totuttuja kehittymiseen liittyviä ajattelutapoja ja antoi konkreettisia välineitä omien tavoitteiden kirkastamiseen ja toimenpiteiden toteuttamiseen.
Valmennus sai hyvän vastaanoton ja osallistujat arvioivat sen hyödylliseksi.
Jokainen työelämässä parhaillaan mukana oleva tietää millaisen myllerryksen keskellä elämme. Työelämän muuttuessa nopealla vauhdilla kohtaamme toistuvasti tilanteita, joissa meidän on päivitettävä osaamistamme tai uraamme isosti tai pienesti. Vaaditaan siis kykyä kehittää itseään jatkuvasti ja samalla varmistaa kehittyminen suuntaan, joka tuntuu itselle mielekkäältä.
Ura-ajattelun ja -taitojen kehittäminen ei ole kuitenkaan yksinomaan työntekijöiden intresseissä, vaan mitä suurimmassa määrin myös työnantajien etujen mukaista. Fennialla tähän haasteeseen haluttiin tarttua.
“Jatkuva oppiminen on yksi muuttuvan työelämän supervoimista. Rakennamme parhaillaan tulevaisuuden Fenniaa ja tässä uudistuksessa osaajamme ovat tärkeässä roolissa. Haluamme tarjota heille tukea itsensä kehittämiseen ja omannäköisen työuran suunnitteluun työelämän muutosten keskellä. Ajattelemme, että tämä on Fennialta myös vastuullista toimintaa,” Fennian HRD-asiantuntija Emmi Hyypiä kommentoi.
Valmennuksesta käytännöllisiä eväitä
Syksyllä 2022 toteutettu Fennian 'Omaa työelämää rakentamassa' -valmennuskokonaisuus kokosi yhteen parikymmentä innokasta fennialaista. Eteenpäin katsovaksi, rohkaisevaksi ja yhteisölliseksi rakennettu valmennus koostui kolmesta lähivalmennuksesta sekä tehtävistä, jotka auttoivat osallistujia työuran suunnan kirkastamisessa ja kehittymissuunnitelman laatimisessa.
“Valmennus sai osallistujien keskuudessa positiivisen vastaanoton. Valmennuskokonaisuuden aikana osallistujat pääsivät pohtimaan omia vahvuuksiaan, omaa osaamistaan ja oman työuransa suuntaa. Osallistujat kokivat saaneensa isompia ja pienempiä oivalluksia siitä, mihin suuntaan omaa työuraa voisi lähteä viemään, ja millaiset askeleet auttavat kohti tätä tavoitetta,” Emmi kuvaa saatuja palautteita.
Aiempien kokoontumisrajoitusten jälkeen arvoa valmennukseen toi myös mahdollisuus kokoontua pitkästä aikaa suuremmalla joukolla kasvotusten.
“Yhteistyö Workday Designersin kanssa sujui hyvin. Valmentajan ohjaamat työpajat ja valmennuksen tehtävät saivat kiitosta. Valmennusryhmän kesken käydyt ryhmä- ja parikeskustelut koettiin merkityksellisiksi,” Emmi sanoo.